Hlavní obsah

V televizní Duetech dozpívali Rous s Březinovou

Novinky, Tomáš Reiner
Praha

Pěvecká soutěž České televize Duety aneb Když hvězdy zpívají zůstala po sobotním druhém kole chudší o první dvojici. Porota a diváci rozhodli o páru Daniel Rous & Marcela Březinová.

Foto: Repro ČT, Novinky

Daniel Rous s Marcelou Březinovou

Článek

Dvojice Jaromír Nosek a Jitka Zelenková začala svižně. Porotce se ale nad swingovou písní od Dukea Ellingtona, kterou interpretoval Karel Hála jako Všichni tancovat jdou, příliš nadšeně netvářili. Kritizovali intonaci i frázování.

Simona Postlerová s Petrem Kolářem vsadili na Ze známých důvodů. Postlerová nasadila falešně a nejistota ji provázela až do konce. Moderátor Aleš Háma ovšem následně prozradil, že Postlerová stejně jako Nosek měli problémy s hlasivkami a museli před soutěží na obstřiky.

Do třetice všeho dobrého

Ježkova klasika Klobouk ve křoví v podání Ester Janečkové a Kamila Střihavky byla jednoznačně zdařilejším duetem, i když i moderátorce Janečkové se v úvodu hlas třásl. Porotce Jaromír Brabec postrádal více swingující interpretaci, Střihavka zvolený „měkčí“ a klidnější přístup obhajoval.

Misska Jandová v řízné Bad Girls od Donny Summer protahovala fráze a to, že je zlobivá holka, jak deklamovala, by jí nevěřil ani poustevník, byť jí kadeřník na hlavě vyčaroval hřívu lvice. Nutno podotknout, že Jandová zpívala čistě a expresivně. Porota duet ocenila vysoce.

I Pavel Zedníček si troufl na swing. Dáme si do bytu, původně silvestrovská píseň, k níž byl natočen první videoklip v Československu, mu vzala dech. Vlastně hned její úvod. Komik pak imitoval sólo na klarinet a ve finiši byl zpěv o poznání lepší s přesnými frázemi a intonací. Hned tři ze čtyř porotců to ohodnotili osmičkou.

Hold On!I’m Comin’ od Stax byla místy pro Daniela Rouse příliš vysoko a porotce Michael Prostějovský byl zklamaný, že se nedostavila husí kůže, což by prý v podání této písně očekával. 

Love Me or Leave Me s českým textem od Jiřího Suchého Hlaď mě a líbej měla tah a Jana Boušková byla Tomáši Traplovi téměř dokonalou pěveckou partnerkou. Pár dostal stejně vysoké známky jako dvojice Zedníček - Fišarová.

Vojtěch Bernatský s Petrou Janů zvedli posluchače ze židlí nejspíš více než sedmkrát, jak zněl název písně. Neladil první dvojhlas, ale jinak byl Bernatský s “nakřáplým” hlasem strhující. Podle porotce Oty Baláže byl sportovní komentátor pod tónem po celou dobu, ale Linda Finková a Lubomír Brabec výkon hodnotili prvními devítkami, což páru vysloužilo nejvyšší ohodnocení. 

Kolik bodů páry získaly od porotců
sportovní komentátor Vojtěch Bernatský a zpěvačka Petra Janů32
herečka Jana Boušková a zpěvák Tomáš Trapl31
herec Daniel Rous a zpěvačka Marcela Březinová24
herec Pavel Zedníček a zpěvačka Radka Fišarová31
Miss 2008 Zuzana Jandová a zpěvák Petr Kotvald28
moderátorka Ester Janečková a zpěvák Kamil Střihavka27
herečka Simona Postlerová a zpěvák Petr Kolář20
herec Jaromír Nosek a zpěvečka Jitka Zelenková21

Reklama

Výběr článků

Načítám