Hlavní obsah

Pražští trip-hopeři odcházeli z Massive Attack nadšení

Novinky, Stanislav Dvořák

Vyprodaná pražská Lucerna vítala v úterý večer křikem britskou trip-hopovou skupinu Massive Attack a stejně hlučně se s ní i loučila. Psychedeličtí průkopníci předvedli průřez svou dvacetiletou tvorbou.

Článek

Jako předskokanka zahřívala posluchače indie-popová zpěvačka Martina Topley-Birdová, která vystupuje jen za doprovodu kytary a bicích. Sama občas sedá za klávesy. Její prostě průzračné songy jistou éteričností příjemně naladily publikum, které ji neignorovalo, ale přece jen dávalo najevo nedočkavost. Jejich idol, Massive Attack, na sebe nechal čekat, jak se na hvězdu sluší.

Koncert zahájili Massive Attack novějšími písněmi, které se objevily teprve nedávno na internetu, a později samozřejmě došlo na klasiku Teardrop nebo Save from Harm, vždy za mohutných ovací na začátku písně. Topley-Birdová se pak ještě vrátila na pódium, aby Massive Attack doprovázela zpěvem, a podávala velmi pěkný výkon.

Atmosféru tvořila také hra světelných paprsků a videoprojekce, které zvěstovaly jakási poselství, ale z některých částí sálu na ně nebylo pořádně vidět.

Bristolští psychedelici si své koláže soulu, jazzu a hip-hopu podložili pořádně hlasitou rockovou kytarou, takže zněli více "tvrdě", než se od trip-hopu očekává, to je ale na koncertech běžné. Zvuk zůstal zcela srozumitelný a fanoušci každopádně přijímali téměř všechny skladby s nadšením. Dvakrát si vyžádali přídavek.

Celkové hodnocení: 80 % 

Reklama

Výběr článků

Načítám