Hlavní obsah

Slavík je v polovině: vedou Landa, Gott či Vondráčková

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlasování v anketě popularity českých zpěváků a skupin Český slavík Mattoni 2009 je v polovině. Pořádající agentura Musica Bohemica zveřejnila předběžný seznam umělců, kteří letos mají velkou šanci stát se Českým slavíkem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Daniel Landa

Článek

Předběžné výsledky ukazují, že účastníci ankety ani tentokrát svůj vkus nezměnili. Mezi zpěvačkami je v popředí tradičně Helena Vondráčková a Lucie Vondráčková, Lucie Bílá, Aneta Langerová a nechybí ani jména Absolonová, Bartošová, Farná, Špinarová a Dusilová.

Ze zpěváků vedou např. Dan Bárta, Karel Gott, Daniel Landa, Petr Kolář nebo Jaromír Nohavica, mezi skupinami Čechomor, Divokej Bill, Chinaski či Kabát.

V kategorii Slavíci bez hranic (nejpopulárnější slovenský interpret nebo skupina v České republice) jsou v popředí podle abecedy Elán, Pavol Habera, Horkýže slíže, Jana Kirschner, Katarína Knechtová a No Name.

Vyhlášení 28. listopadu

Hlasovat se může do 22. listopadu 2009 a v sobotu 28. listopadu 2009 proběhne ve Státní opeře v Praze slavnostní vyhlášení výsledků. 

Novinkou letošního ročníku je to, že všichni zpěváci a skupiny s výjimkou Kabátu budou ve Státní opeře vystupovat naživo, což se v minulosti nedařilo. 

"Muzika prostě má být živá," řekl režisér přímého přenosu Michael Čech, "Je to fér." Pouze Kabát měl námitky technického rázu, takže naživo nezahraje.

Více informací najdete na stránkách www.ceskyslavikmattoni.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám