Hlavní obsah

Miro Žbirka: Že si ze mě dělají legraci hip-hopeři, nevím

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Slavný slovenský zpěvák Miro Žbirka v pátek odpovídal na dotazy čtenářů Novinek v on-line chatu. Dozvěděl se od nich novinku, že ho parodují hip-hopeři.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Miro Žbirka na on-line chatu

Článek

Miro začínal zpívat doma, kde kopíroval své bratry, kteří doma často hrávali na kytaru. Až později ho přijali do profesionální kapely. Objevili ho prý na lavičce v jednom z bratislavských parků.

Na poslední desce Empatia pracoval velmi dlouho. Několik let sbíral písničky, pak vybíral na album a zhruba půl roku točil. 

"26. října vyšlo CD s názvem Empatia, takže teď spíš žiju svými novými písničkami. Je jich na albu 14. Co se týče DVD, něco v budoucnu připravíme. Máme zaznamenán koncert s velkým orchestrem z Obecního domu v Praze. Možná, že to by mohlo vyjít na DVD," přiblížil Žbirka své současné projekty.

"Příští rok bych rád koncertoval na Slovensku, také v České republice, nebylo by ovšem špatné se podívat do USA. Už jsem tam několikrát hrál."

Nejvíce ho pobavila otázka, jak to dělá, že vypadá tak mladě. "Nádherná otázka, těžko se mi však na ni odpovídá. Možná mám dobrý make-up," odpověděl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám