Hlavní obsah

Nové knihy - Paulo Coelho, John Grisham i Čtyřlístek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě vychází nový román Paula Coelha Vítěz je sám, román Johna Grishama z prostředí amerického fotbalu Hra o pizzu nebo souborné vydání příběhů Čtyřlístku z let 1987 – 1989.

Článek

Paulo Coelho: Vítěz je sám    

Na Filmovém festivalu v Cannes se schází takzvaná Supertřída - lidé, kteří se proslavili ve vysněném světě módy a filmu. Někteří z nich se dostali až na samotný vrchol a obávají se, že své skvělé postavení ztratí. V sázce jsou peníze, moc a sláva - tedy hodnoty, pro které je většina lidí ochotna udělat cokoliv a za jakoukoliv cenu.

Argo, překlad Jindřich Vacek, 384 str., váz., 298 Kč

John Grisham: Hra o pizzu    

Rick Dockery, záložní quarterback Cleveland Browns, zaviní prohru svého týmu v zápasu o titul mistra ligy a je propuštěn. Jeho agent ho nakonec umístí až v oddílu v italské Parmě. Američan se poprvé ocitá na starém kontinentu v amatérském týmu Panterů, odhodlaných porazit odvěkého rivala - bergamské Lions - a vybojovat se svou novou hvězdou poprvé titul domácího šampiona.

Knižní klub, překlad Jana Hollanová, 240 str., váz., 229 Kč

Ljuba Štíplová, Jaroslav Němeček: Nádherné příběhy Čtyřlístku 1987 - 1989    

Byly takové dokonce i v letech 1987 až 1989, kdy vycházely poprvé v časopise Čtyřlístek. Nádherné na nich bylo to, že se tak líbily tehdejším dětem, které jsou dnes rodiči. A to proto, že je nádherně bavily.

Čtyřlístek, 212 str., váz., 590 Kč

Susan Hill: S nejčistšími úmysly    

Jak je u detektivních románů Susan Hillové obvyklé, nejde jen o detektivku s jednoduchou zápletkou a řešením, ale o mnohovrstevnatý napínavý román s dokonale vykreslenými postavami a prostředím typického anglického města.

Neznámá osoba unese malého chlapce, který čeká před domem rodičů na odvoz do školy. Událost otřese celým Laffertonem, obzvlášť poté, co se ukáže, že se nejedná o jediný a pravděpodobně ani o poslední případ únosu dítěte. Začíná tvrdý a nelítostný boj o čas s pachatelem, který je odhodlaný zajít až do krajností.

Mladá fronta, překlad Jiří Balek, 408 str., váz., 359 Kč

Wilbur Smith: Čas zemřít

Srdcem prahne Sean Courtney, veterán partyzánské války a profesionální lovec, nejen po úlovku, ale i po osudové lásce. Krásná Američanka Oaudie Monterrová prochází životní zkouškou v rozjitřeném světě…

Alpress, překlad Václav Vanduch, 480 str., váz., 289 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám