Hlavní obsah

Česká televize letos propustí tři ředitele

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize sníží počet vedoucích pracovníků na prvním stupni řízení ze 13 na 10. K 1. dubnu příštího roku odejde z veřejnoprávní televize 120 zaměstnanců. Bude zrušen jeden televizní štáb v Bruselu, k 1. července 2010 končí zahraniční zpravodajský post ve Vídni.

Foto: Petr Horník, Právo

Generální ředitel ČT Jiří Janeček hrozí propouštěním i v příštím roce.

Článek

Generální ředitel ČT Jiří Janeček informoval na středečním jednání Rady ČT o některých restrukturalizačních opatřeních a systémových změnách. Uvedl, že bylo zahájeno jednání s odbory o zmrazení mezd, dále že sebral všem vedoucím pracovníkům služební vozy a počítá také se snížením nákladů na rekreaci zaměstnanců.

Restrukturalizační změny by měly být známy během ledna a února příštího roku. Pro Janečka je připravuje Pavel Hanuš, který byl do nynějška manažerem programu digitalizace ČT a nově má funkci manažera restrukturalizace ČT.

Janeček současně informoval, že Česká televize obdržela písemné rozhodnutí o zrušení dodatečně vyměřené daně za rok 2005 a 2006 ve výši 300 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám