Hlavní obsah

Český nízkorozpočtový horor zabodoval v USA

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český film slaví sice malé, ale pozoruhodné vítězství v Americe. Krátký filmeček Seance studenta zlínské univerzity Tomáše Bati Robina Kašpaříka se totiž líbí na festivalech v USA a patrně tam vyjde na DVD.

Článek

Přestože se jedná o film studentský, hlavní role v Seanci dostali známí herci jako Pavel Nový, Klára Jandová či Zdeněk Julina.

"Film potvrdil svoje kvality na zahraničních filmových festivalech, především v USA, je celkem nominován na 15ti mezinárodních festivalech. Kromě USA a zmíněného Hollywoodu také v Kanadě, Mexiku, Velké Británii, Indii a Africe," tvrdí Jan Habich, který režisérovi pomáhá s propagací filmu.

„Film vypráví příběh tří lidí, kteří se pokusí najít majetek zemřelé baronky pomocí spiritistické seance. Věci však naberou zcela jiný směr,“ říká o zápletce režisér a spoluautor scénáře dvacetiminutového snímku Robin Kašpařík. „Za úspěch filmu vděčím tomu, že jsem měl možnost pracovat s profesionálními herci a skvěle sehraným štábem, složeným zejména z nadšených mladých lidí, kteří se stejně jako já učí filmovému řemeslu. I přes náročné podmínky, kdy jsme natáčeli i 48 hodin v kuse, stáli herci i štáb, který pracoval bez nároku na honorář, pevně při filmu. Toho si nesmírně vážím,“ dodal Kašpařík.

Doposud největším úspěchem je vítězství na festivalu Dark Carnival Film Festival v USA v kategorii nejlepší krátký film. To pro film znamená nabídku na uvedení snímku na DVD.

Reklama

Výběr článků

Načítám