Hlavní obsah

Hlavní cenu Czech Press Photo získala fotka Obamy

Hlavní cenu novinářské soutěže Czech Press Photo získal fotoreportér francouzské agentury AFP Joe Klamar za snímek z pražské návštěvy amerického prezidenta Baracka Obamy. Mezinárodní porota ho vybrala z více než 4300 přihlášených fotografií od 281 autorů. Organizátoři soutěže v Praze v pondělí oznámili výsledky jejího 15. ročníku.

Článek

Titul Fotografie roku, který vítězný snímek získal, je hlavní cenou tohoto klání. Je spojena s finanční částkou 120 000 korun, skleněnou plastikou Křišťálové oko a pozvánkou na předání cen. Vítězi ji odevzdá prezident Václav Klaus na vernisáži vítězných snímků 16. listopadu na Staroměstské radnici v Praze. Výstava tam bude otevřena až do konce ledna příštího roku.

Porota udělila ještě ceny v osmi kategoriích a deset čestných uznání. V kategorii Lidé, o nichž se mluví, získal Klamar první cenu Zlaté oko za sérii snímků z Obamovy návštěvy. Zároveň skončil na druhém místě v kategorii Sport a je držitelem jednoho z čestných uznání. Konkrétně v kategorii Reportáž za sérii fotografií ze Srí Lanky nazvanou Uprchlický tábor a vypleněná krajina okupovaná tamilskými Tygry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám