Hlavní obsah

Mikulovští vinaři viděli 2Bobule jako první

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulov

Světová premiéra v mikulovském kině! Takovou událost město pod Svatým kopečkem ještě nezažilo. Vůbec poprvé se na plátně právě ve městě vinařů a vína objevila v pátek večer nová filmová vinařská komedie 2Bobule. A snímek, který si kladl za cíl především pobavit a navodit příjemnou atmosféru zjevně nezklamal.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ruský režisér Vlad Lanné (vpravo) spolu s producentem filmu 2Bobule Tomášem Vicanem (vlevo)

Článek

Alespoň o tom svědčily reakce diváků v nabitém sále. Opakovaný smích z mnohých scén na plátně zakončil potlesk hercům i tvůrcům, a zábava pak pokračovala i na následujícím rautu. Škoda jen, že se shodou okolností přijeli spolu s filmem do Mikulova podívat jen dva z hlavních představitelů.

Jan Antonín Duchoslav, který však musel odjet ještě se závěrečnými titulky a ruský režisér Vlad Danné, který pak následně hrdinně se sklenkou v ruce zachraňoval celý štáb a snažil se každému odpovědět na cokoli.

"Nebylo to pro mne jednoduché. Ve filmu se objevují fóry a repliky, kterým se už tvůrci při vzniku filmu smáli. Ovšem je to český humor, a tak byl pro mne jen těžko pochopitelný. Ale reakce v kinosále ukázaly, že to bylo opravdu vtipné,“ řekl Novinkám mladý tvůrce. Vzápětí omluvil herce, kteří slíbili se na mikulovskou premiéru dostavit, ale nakonec přijet nemohli.  

Foto: Miroslav Homola, Právo

Na rautu po premiéře nemohlo víno chybět.

Částečně se na jejich neúčasti podepsaly nemoci, či premiérová představení, jako v případě Lukáše Langmajera a Kryštofa Hádka, nebo také obavy z nočního cestování přes nebezpečně zasněženou Vysočinu. "Ostatně téměř všichni hlavní představitelé jsou na Mikulovsku již jako doma a seznámili se zde během natáčení se spoustou lidí, a i mimo práci se sem vracejí. Jistě se tady s nimi ještě nejednou setkáme,“ omluvil herce vinař a producent obou snímků Bobule Tomáš Vican.  

Komedii, v níž hlavní roli hraje především krajina pod Pálavou a která je příjemnou propagací vinařské jihomoravské turistiky, čeká další promítání s protagonisty 21. října v Praze. Do distribuční sítě, kde je již o ni mimořádný zájem, se dostane o den později. První díl vidělo v kinech 370 tisíc lidí. Pilotní singl k "dvojce“ cyRáno od Richarda Krajča, jehož oblíbenost na rádiích úspěšně stoupá, slibuje, že stejně úspěšný bude i film, ke kterému byl natočen. A mimochodem, víte čemu se říká moravské müsli? No přece škvarkům. Ty snídají vinaři nejraději…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám