Hlavní obsah

Posmrtné nominace pro Jacksona

Právo, Jaroslav Špulák

Necelé čtyři měsíce po smrti přišla pro zpěváka Michaela Jacksona další satisfakce. Získal pět nominací na prestižní výroční ceny American Music Awards.

Článek

Krále popu, který skonal 25. června ve věku padesáti let, v počtu obdržených nominací překonala jen devatenáctiletá countryová hvězda Taylor Swiftová. Má jich šest.

Jackson je nominován v kategoriích Interpret roku, Nejoblíbenější interpret a Nejoblíbenější album (jde o nahrávku Number One) v žánrech pop/rock i soul/r’n’b. Během své kariéry získal již 22 American Music Awards, tu poslední v roce 2002, kdy mu byl udělen čestný titul Umělec století.

Swiftová je nominovaná na titul Interpretka roku, dále Nejoblíbenější interpretka v pop/rocku i country a její nahrávka Fearless se uchází o post nejoblíbenějšího alba ve stejných žánrových kategoriích. Poslední nominaci pak získala v kategorii Nejoblíbenější interpretka v žánru adult contemporary.

Slavnostní předávání cen se uskuteční 22. listopadu v losangeleském Nokia Theater. Zatímco o nominacích na ceny rozhodla hranost interpretů a skladeb v rádiích či počet prodaných nosičů, o vítězích jednotlivých kategorií rozhodnou hudební fanoušci v on-line hlasování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám