Hlavní obsah

Festival Tina B. zkoumá společenské změny

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival současného umění Tina B. je sám o sobě jakýmsi uměleckým projektem na pokračování. Propojuje kulturní scény střední a východní Evropy s nastupujícími talenty a trendy z celého světa. Čtvrtý ročník nabízí na několika místech v centru Prahy do 25. října sedm kurátorských projektů.

Článek

Představí se více než padesát umělců (z Izraele, Švýcarska nebo Blízkého východu) prostřednictvím nových médií, digitálních technologií, videí, performancí, zvukových a světelných instalací.

Symbolickým tématem letošní přehlídky je Nová éra – období velkých společenských změn a probíhající recyklace starých norem.

„Tato kurátorská koncepce podtrhuje odhodlání festivalu zkoumat vztahy mezi novými, experimentálními formami uměleckého vyjadřování a kulturními a společenskými souvislostmi,“ uvádějí organizátoři.

Zajímavým projektem je Hranice noosféry soustředící se na současný stav společnosti, která dosáhla kritického bodu, nebo výstava Za vinou s mottem „vyzveme bestii, aby se ukázala“. V Galerii Vernon najdeme výstavu s názvem Performance Art of the 80’s comparison, která ukazuje specifická díla Hassana Sharifa ze Spojených arabských emirátů, českého Jiřího Kovandy a Zbigniewa Libery z Polska. A kupříkladu Vernon Projekt v rámci expozice Posterage No. 1 prezentuje koláž z reklamních plakátů Čestmíra Přindiše, absolventa grafického ateliéru na AVU v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám