Hlavní obsah

Nezmar Suchý píše nový muzikál

Novinky, Korzo
PRAHA

Povahu zarputilého býka má podle svých přátel zakladatel legendárního divadla Semafor Jiří Suchý. Za dobu své kariéry se musel mnohokrát vyrovnat s nepřízní osudu, ale nikdy se nenechal zlomit. Autor mnoha hitů a divadelních her, které se už řadí mezi českou divadelní klasiku, pracuje stále na plné obrátky. Nyní píše nový muzikál.

Článek

"Příští měsíc budeme mít obnovenou premiéru utopené hry Život je náhoda v obnošené vestě. Na jaře už budeme mít zbrusu nový muzikál. Zatím nevím, jak se bude jmenovat. Píšu totiž dva. Jeden se jmenuje Bulvár, druhému jsem dal název Sukně smutnou jehlou spíchnutá. Na který dojde dřív, netuším," svěřil se Jiří Suchý.

"Záleží na tom, který režisér bude mít čas. Obsazení je hotovo pouze částečně. Hlavní postavy jsou jasné, ty píšu přímo pro sebe a Jitku Molavcovou. Další postavy budou hrát Jiří Štědroň, Václav Kopta a samozřejmě naše krásné Semafor girls," usmál se Suchý.

Těší se na lepší časy

Semaforu, jemuž loňská povodeň zničila nové divadlo, se blýská na lepší časy. V plném proudu je stavba nového divadla v Dejvicích a jeho šéf se už nemůže dočkat, až soubor získá trvalé zázemí.

" Po povodních jsem začal přemýšlet, co budeme dělat dál. Napsal jsem novou hru, rychle jsme ji nazkoušeli a s úřadem Prahy 6 jsme se domluvili na novém divadle. Vyšli nám tady neobyčejně vstříc. S diváckým zájmem to teď trochu komplikovanější, protože každý večer hrajeme někde jinde. Někde si nás lidé odchytí, jinde ne. Takže občas máme problémy. Až budeme mít vlastní divadlo, tak už to bude lepší," těší se umělec.

Suchý by se nevzdal

Slavný divadelník tvrdí, že se nikdy nevzdá. " Už jsem prostě takovej. Místo hořekování jsem se vždy snažil něco dělat. Nikdy jsem ani neuvažoval o emigraci. Nejsem ten typ člověka, který by mohl žít jinde. Odešel bych pouze v případě, kdyby mi tady šlo skutečně o život. To jsem ale naštěstí nezažil. Měl jsem pouze omezené možnosti, ale říkal jsem si, že se to snad jednou změní. A vidíte. Měl jsem pravdu a dožil jsem se toho," podotkl Jiří Suchý.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám