Hlavní obsah

Komici parodovali Jacksona a hned je obvinili z rasismu

Novinky, Stanislav Dvořák

Australská skupina vtipálků, kteří jsou občanským povoláním všichni lékaři, si vysloužila kritiku od amerického herce Harryho Connicka, když v televizi parodovala skupinu Jackson 5.

Článek

Skupina si v televizi nasadila "afro" paruky a krátce zatančila, při čemž jeden z nich představoval Michaela Jacksona a ostatní jeho bratry. Americký herec, který měl v zábavné soutěži jejich výkon posoudit, nasadil velmi kyselý obličej a uraženě je zkritizoval. I v některých reakcích na internetu se pak opakovalo obvinění z rasismu.

Součástí vystoupení při tom nebyl jediný výrok, který by byl rasistický, šlo o písničku a tanec v parukách. Jeden z diskutérů na internetu k tomu dodal, že politická korektnost už dosáhla šílených rozměrů.

Komické na celé kauze je, že někteří členové skupiny dokonce ani nejsou běloši.  

Ind se divil 

"Určitě to vůbec nebylo myšleno rasisticky," podivil se člen skupiny doktor Ananda Deva, který je indického původu.

Američan Harry Connick však trval na svém: "Já vím, že to bylo udělané s humorem, ale my jsme vynaložili tolik času na to, aby černí lidé nebyli vnímáni jako šašci, že když tohle vidíme, opravdu se nás to dotkne."

Australský pořad Hey Hey běží už 27 let a skupina komiků se stejným číslem už v něm jednou vystupovala před dvaceti lety. Tehdy byli ještě studenty medicíny. 

Anketa

Myslíte si, že politická korektnost je dnes až nebezpečně přebujelá?
Ano
97,2 %
Ne
2,8 %
Celkem hlasovalo 824 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám