Hlavní obsah

U2 prý mají spoustu nápadů na další desku Songs of Ascent

Novinky, Stanislav Dvořák

Nová deska U2 by mohla vyjít velmi brzy, určitě to nebude trvat několik let, ujišťuje frontman Bono v novém vydání amerického Rollingstonu.

Článek

Kytarista U2 The Edge mluví o několika rozdělaných písních, které U2 mohou dokončit, ale jsou momentálně na turné. Novinku by prý chtěl vydat co nejdříve. Současně určitě vyjde i CD s hudbou z muzikálu Spiderman, který napsal on a Bono, zbytek U2 se na něm nepodílel.

Jak dodává, sám neví, jestli na CD Spiderman vůbec budou s Bonem hrát, nebo to ponechají na muzikantech a zpěvácích, které si pro muzikál v uplynulých měsících osobně vybírali.

Premiéra se chystá na rok 2010 v New Yorku a mezi herci jsou i zvučná jména jako Evan Rachel Woodová, většinu účinkujících ale tvoří spíše neznámé tváře, které prošly konkurzem.

Bubeník Larry Mullen také zmínil spolupráci s Brianem Enem, ke které se chtějí určitě vrátit. "Další album se bude jmenovat Songs of Ascent," uvedl Bono. "Jestli budeme natáčet rockovou desku, pak chci dělat Spider-Mana. Ale ještě jsme o tom nemluvili s Adamem a Larrym."

"Chci ale mít písničku v popových hitparádách," uvažuje dopředu, "to je jediné, co mě zklamalo na desce (No Line on the Horizon). Lidi to album milují, mělo skvělé recenze nejen v USA, ale v celém světě, ale já bych chtěl pár čistě popových věcí. Rád bych na desce Songs of Ascent písničky toho typu. Na jaře bych se chtěl vrátit s novým singlem Every Breaking Wave."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám