Hlavní obsah

Nová CD - Mariah Careyová, Barbra Streisandová i Waldemar Matuška

Tento týden vychází nová deska Mariah Careyové Memoirs of an Imperfect Angel, legendární Barbara Streisandová přichází s jazzovou Love Is the Answer a průřez kariérou Waldemara Matušky se jmenuje Sbohem lásko...

Článek

Mariah Careyová: Memoirs Of An Imperfect Angel

Za třináctkou písní stojí přední producenti a skladatelé, ovšem do čela týmu se postavila sama zpěvačka. První singl  Obsessed úspěšně bodoval v americké hitparádě Billboard.

Universal Music

Waldemar Matuška: Sbohem lásko... Zlatá kolekce

První CD je přehlídkou písniček popových, od těch semaforských přes skvělou druhou polovinu šedesátých let (se zásadními texty Ivo Fischera) a italskou fázi začátku sedmé dekády až po ohlédnutí Když jdou na mužského léta z roku 1983.

Druhé CD je věnováno úspěšné spolupráci se skupinou KTO, tedy vůni country muziky. Poslední disk přináší námořnické, lidové a trampské songy, občas hříšné a flámovací, občas citlivě české a moravské či posázavsky sentimentální, vždy ale autentické v podání znamenitého barytonu tohoto neodolatelného věčného kluka.

Supraphon

Barbra Streisandová: Love Is the Answer

V osobě Barbary Streisandové se snoubí výtečný pěvecký i herecký talent, za svůj život dosáhla v obou oborech mnoha úspěchů ať už v podobě dvou Oscarů nebo nesčetných cen Grammy. Její nové v pořadí celkem třiašedesáté album Love Is the Answer, které se skládá z jazzových standardů, produkovala jazzová pianistka Diana Kallová.

De luxe edice obsahuje disk, který Streisandová nahrála pouze s kvartetem Diany Krallové. Na standardní verzi doprovodil zpěvačku orchestr pod vedením  Johnnyho Mandela a Williama Rosse.

Sony BMG

Alice In Chains: Black Gives Way To Blue

Minulý týden Pearl Jam, tento týden se s novou deskou hlásí Alice In Chains, že by grunge slavil velký návrat? Ovšem případě Alice In Chains se dá skutečně mluvit o comebacku, neboť o sobě nedali novou deskou vědět celých čtrnáct let. Na Black Gives Way To Blue se objeví nový zpěvák William DuVall, který nahradil zemřelého Layne Staleyho.

Jedenáct nových písní produkoval Nick Raskulinecz. Zajímavou zprávou také je, že Alice In Chains si můžete živě poslechnout 24. listopadu v pražské Lucerně.

EMI

Michael Bolton: One World One Love

Michael Bolton byl v poledních letech poněkud nevěrný svému oblíbenému rocku, v němž se prosadil díky krásným baladám, když laškoval převážně z tradičním popem. O to překvapivěji vyzněla zpráva, že Bolton na své nové desce spolupracuje s Lady Gaga a Ne-Yem.

Neskutečné se stalo skutkem v podobě novinky One World One Love. Lady Gaga se na ní podílela spolu s Boltonem jako autorka, ale také i jako klavíristka a zpěvačka.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám