Hlavní obsah

Herečka Jiřina Jirásková je v nemocnici ve vážném stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Herečka Jiřina Jirásková o víkendu prodělala operaci, její stav je velmi vážný. Novinkám to v úterý řekla mluvčí pražské Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí Petra Pekařová.

Článek

"Paní Jirásková byla přijata o víkendu v akutním stavu. Jednalo se o náhlou příhodu břišní. Nález byl závažný a pokročilý," řekla Novinkám Pekařová s tím, že osmasedmdesátiletá herečka je hospitalizována na jednotce intenzivní péče.

"Pan přednosta mi říkal, že stav po operaci zůstává nadále vážný," dodala s tím, že na jakékoliv prognózy ohledně dalšího vývoje zdravotního stavu Jiráskové je zatím brzy."Lékaři dělají všechno pro to, aby se její stav zlepšil," ujistila Pekařová.

"Podle lékařů je její stav vážný, ale všichni doufáme, že se nám paní Jiřina brzy vrátí,“ řekl Právu ředitel Divadla na Vinohradech Jindřich Gregorini. Repertoár, v němž Jiřina Jirásková hraje, řeší prozatím alternací.

Nedávno prodělala čtyři operace

Bývalou ředitelku a dlouholetou hereckou oporu Divadla na Vinohradech trápí v poslední době zdravotní potíže. Po nedávných čtyřech krátce po sobě následujících operacích se ale před dvěma týdny objevila v plné síle na akci k filmovému festivalu Novoměstský hrnec smíchu, kterého je letos patronkou.

"Skok na hrobníkovu lopatu už jsem si natrénovala, tak mě nic už hned tak nepřekvapí. Budete muset s touhle starou bábou ještě vydržet," řekla tehdy Novinkám Jirásková.

Herečka v současnosti vystupuje na Vinohradech v několika inscenacích. 22. října má účinkovat při premiéře adaptace filmu Frederika Felliniho Zkouška orchestru, kterou nastudoval Martin Stropnický. V nedávném rozhovoru poukázala na náročnost inscenace i na netypické zkoušení, při kterém musí být pokaždé přítomni prakticky všichni aktéři inscenace.

"V inscenaci Zkouška orchestru byla paní Jirásková už od počátku v roli Harfistky alternována s naší novou herečkou Lucií Polišenskou. Již v loňské sezóně jsme alternací řešili i roli Charlotty ve Višňovém sadu. A inscenaci Famílie, v níž její Aidu Gianelli nelze nahradit, dočasně pozastavíme,“ vysvětlil Gregorini.

Související témata:

Výběr článků

Načítám