Hlavní obsah

Volání mrtvých oživuje televizní obrazovky

Novinky, Jan Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké mysteriózní drama s prvky thrilleru Volání mrtvých vypráví o dívce, ke které promlouvají mrtví lidé a prosí ji o pomoc. Ona pak má určitý čas na to, aby oběť zachránila. Souboj s časem začíná.

Foto: Prima Cool, Novinky

Volání mrtvých

Článek

Tru (Eliza Dushku) je čerstvá absolventka střední školy, které osud přihraje do cesty místo studia medicíny práci v městské márnici. Tam hned první večer slyší zoufalé volání o pomoc. Zjišťuje, že má schopnost slyšet mrtvé. Vzápětí se čas vrací zpátky k rannímu rozbřesku a ona má jen přesně vymezený čas na to, aby zabránila smrti toho, kdo k ní promluvil. Jejím skrytým posláním se stává záchrana lidí.

Zvučná jména

S jejím tajemstvím jsou postupně obeznámeni její bratr Harrison (Shawn Reaves) a šéf márnice Davis (Zach Galifianakis), který se do podvědomí diváků dostal především díky nedávno promítanému filmu Pařba ve Vegas. Oba dva se jí snaží v jejím nelehkém údělu pomáhat, ale ne vždy vše dopadne tak, jak si hlavní trio naplánuje.

Během sezóny se k seriálu připojuje i postava tajemného Jacka, do jehož role byl obsazen Jason Priestley, kterého si můžeme pamatovat jako Brandona ze světoznámého seriálu pro teenagery Beverly Hills 90210.

Jako hostující herci známější spíše z jiných seriálů se objeví například i Evangeline Lilly (Lost) nebo Matthew Bomer (Traveler, Chuck).

Tvůrce díla Jon Harmon Feldman psal roli Tru na tělo Elize Dushku ještě předtím, než ji vůbec přijala. Vůbec nečekal, že by se mu ji do Volání mrtvých podařilo dostat. Herečka dokonce kvůli tomu odmítla nabídku hlavní role ve spin-offu k seriálu Buffy, přemožitelka upírů.

Nejasná zpráva o konci seriálu

Televizní stanice Fox seriál zrušila po necelých dvou sériích. Po první sezóně se původně počítalo s tvorbou dalších třinácti dílů serie druhé, ale vedení nakonec přerušilo natáčení po natočení šestého dílu. Herci se o tomto kroku dozvěděli až poslední natáčecí den. Závěrečná epizoda ani nebyla umístěna do vysílání, až později se objevila na internetu a to pouze v rámci seriálového maratonu.

Hlavním odůvodněním proč byl poměrně úspěšný seriál zrušen bylo tvrzení, že sledovanost nebyla dostatečně vysoká. Tu Fox chtěla zvednout nasazením nového seriálu Point Pleasant, který byl paradoxně zrušen ještě dříve, než Volání mrtvých.

Oblíbenost dle ohlasů na internetových fórech je značná, tudíž nehrozí, že by seriál upadl v zapomnění. Naopak, díky vysílání na Primě Cool počet diváků pomalu, ale jistě roste.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám