Hlavní obsah

Seriál Přešlapy chce zaujmout Husákovy děti

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Přešlapy, který začne od příštího týdne vysílat Prima, je velmi dobře zacíleným televizním produktem. Protože Husákovy děti loni rodily jako o život a počet žen na mateřské asi nikdy v budoucnu nebude vyšší, vznikl seriál o třicátnících s miminky. Nečekejte zázraky, ale v porovnání s jinými hrůznými českými seriály to není špatné.

Článek

Seriál vypráví hlavně o třech typických českých párech kolem třiceti. Jeden je bohatý bez dítěte, jeden je chudý s dítětem, jeden tak nějak uprostřed. Potýkají se s finanční krizí, přebalováním mimina i s bývalými partnery, kteří se v nejnevhodnější chvíli objevují ve dveřích.

Herci nebyli vybráni špatně, dost přesvědčivý je David Novotný jako pivař pohodář, sympatická je i Jitka Schneiderová. Zuzana Norisová bohužel strašně přehrává.

Samotný scénář je napsán zručně, ale jeho úporná snaha o typičnost vede k tomu, že naopak ztrácí na věrohodnosti, neboť skuteční lidé nejsou typičtí.

Inspirace z Ameriky

Nakonec však stejně všechno překryje vrstva humoru, kterou si Přešlapy vzaly z amerických seriálů. Vtipné jsou večerní dialogy unavených manželů v posteli. Po "Chceš se milovat?" následuje otupené:  "To si snad děláš srandu?". Kopírování stokrát použitých nápadů z amerických filmů ale nesvědčí o vynalézavosti autora. Mohl určitě vynechat klišé typu "Muž vypije omylem mateřské mléko" nebo "mimino počůrá muže mohutným proudem moči".

Přesto jde zatím o nejlegračnější český seriál vysílaný komerční televizí a jistě bude mít úspěch u unavených maminek, které si chtějí odpočinout od svých vřeštících miláčků.

Celkové hodnocení: 70%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám