Hlavní obsah

Dagmar Havlová se vrací na Vinohrady

Právo, rh

Dagmar Havlová, Veronika Žilková a absolventka DAMU Lucie Polišenská jsou spolu s Janem Holíkem, který přichází z Činoherního studia v Ústí nad Labem, novými posilami hereckého souboru pražského Divadla na Vinohradech. Informovalo o tom vedení divadla na tiskové konferenci, která představila i dramaturgii nadcházející sezóny.

Foto: Petr Horník, Právo

Dagmar Havlová a Martin Stropnický

Článek

„Nabídku na angažmá jsem přijala s radostí. Shodou okolností je to letos právě třicet let od chvíle, kdy jsem se poprvé stala členkou vinohradského souboru. Ráda se vracím do velké vinohradské rodiny, kde se cítím doma,“ řekla Havlová novinářům.

Na vinohradském jevišti ji čeká titulní role v Schillerově Marii Stuartovně, kterou nastuduje s režisérem Danielem Špinarem. „Cítím tu hru jako akční dramatický souboj dvou velkých žen, jako současné politické téma,“ řekl o Marii Stuartovně Špinar. Proti Dagmar Havlové bude stát Alžběta anglická Lucie Juřičkové. Premiéra je plánovaná na prosinec.

V nové sezoně se na jevišti vinohradského divadla objeví i Gogolova Ženitba v režii Vladimíra Morávka a úprava Tylovy Fidlovačky jako Český příspěvek integrované Evropě, kterou připravuje režisér Jiří Havelka.

Ve zkušebně bude uvedena nová hra Petra Kolečka i inscenované čtení hry Michala Walczaka Lov na losa. První premiérou sezony bude ale již v říjnu Felliniho Zkouška orchestru v divadelní adaptaci a režii Martina Stropnického.

Reklama

Výběr článků

Načítám