Hlavní obsah

Do Česka opět zavítají britští Kosheen

Novinky, Veronika Hušková

Britské seskupení Kosheen se chystá opět potěšit své věrné české fanoušky. Do svého nově ohlášeného evropského turné, na něž vyráží v plné pětičlenné sestavě, zahrnulo i Prahu. Skupina vystoupí 27. října v holešovickém klubu SaSaZu.

Článek

Ostrovní seskupení z Bristolu nabízí originální směsici drum and bassu a trip hopu, řízlou rockem, folkem i jazzem. Ta je bezprostředně po jejich vzniku vynesla až na vrchol taneční scény. 

Kosheen vznikli v roce 1998 spojením producentů Darrena "Decodera" Beala a Markeeho Substance Morrisona s původem welšskou zpěvačkou Sian Evansovou. Ty později doplnili bubeník Mitch Glover a klávesista Gary Eccles.

První desku Resist, která vyšla v roce 2001 přijali fanoušci i kritici s nadšením. Vedle nejznámějšího hitu Hide U obsahovala například i dodnes populární songy Hungry, Catch či Suicide. Z nuly se skupina vyšvihla rovnou do top tenu britských hitparád.

O dva roky později nahráli Kosheen o něco mystičtější, náladovější a také kytarovější desku Kokopelli, z níž asi největší úspěch zaznamenala píseň All in my head. Zatím poslední album s názvem Damage vydala kapela v roce 2007. Zvukově se v něm mísí elektronika Resist i tvůrčí náboj a temnota Kokopelli. Celkově nepříliš výrazné album propagoval singl Overkill.

Dá se bez nadsázky říct, že Kosheen rádi koncertují a Českou republiku si vyloženě oblíbili. Jsou pravidelnými hvězdami letních festivalů a navštívili už i několik tuzemských klubů. Zdaleka přitom nehrají jen v metropoli. Poslední koncert odehráli v Česku před rokem.

Kosheen si poslechněte zde.

Podzimní pražský koncert se uskuteční v holešovickém klubu SaSaZu 27. října. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketpro za 650 Kč nebo na místě za 850 Kč. Vip vstupné stojí 1500 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám