Hlavní obsah

Hřebejkův Nestyda se bude promítat v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Nestyda režiséra Jana Hřebejka se na nynějším Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu setkal s mimořádným zájmem. Producent Rudolf Bierman řekl, že distribuční společnost Menemsha ho v únoru příštího roku uvede do severoamerických kin.

Článek

"Už 18. září se Nestyda v šesti desítkách kopií objeví v polských kinech," uvedl Bierman.

"Už 18. září se Nestyda v šesti desítkách kopií objeví v polských kinech," uvedl Bierman.

O koprodukční snímek Jánošík, který vznikl v česko-slovensko-polské spolupráci, projevila podle Biermana zájem prestižní distribuční společnost Sony Classic. "Její zástupci zhlédnou tento film ještě během září," dodal producent.

České filmy šíří hlavně Neil Friedman

Americký agent a distributor ze společnosti Menemsha Entertainment Neil Friedman před lety zhlédl film Musíme si pomáhat a od té doby je zastáncem české tvorby v zahraničí. Tento Hřebejkův snímek, nominovaný na Oscara, prodal do více než 40 zemí. Staral se i o distribuci Michálkova Babího léta, Trojanových Želar, Hřebejkova Pupenda a také jeho snímku Horem pádem.

Foto: Peška Stanislav, ČTK

Herečka Emília Vášáryová s kolegou Jiřím Macháčkem při natáčení nového filmu Jana Hřebejka podle scénáře Michala Viewegha Nestyda.

Torontský festival končí 19. září promítáním kostýmního dramatu kanadského režiséra Jeana-Marka Valléeho The Young Victoria.

Reklama

Výběr článků

Načítám