Hlavní obsah

Ledová Tarja zmrazí pardubickou arénu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Tarja Turunenová navštíví Českou republiku v rámci podzimního turné Final Storm Tour 2009. Vystoupí pouze jednou v Pardubicích (ČEZ Aréna) v pátek 16. 10. Speciálními hosty koncertu jsou Finové Kings of Modesty a britská old school thrash-metalová kapela Furnaze.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Tarja Turunenová

Článek

Zpěvačka se proslavila se skupinou Nightwish. Roku 2005 odešla a po pauze vydala sólové album My Winter Storm (2007).

Tato finská sopranistka, která má klasické hudební vzdělání, se v devadesátých letech zamilovala do metalu a to jí vyneslo na přední příčky hitparád. Její životní příběh se trochu podobá skupině Apocalyptica, jejíž členové dokonce chodili na stejnou školu a také se proslavili až ve chvíli, kdy odešli ze světa klasiky.

Roku 2008 získala Tarja cenu EMMA, což je finská obdoba cen GRAMMY, a v Německu byla pak nominována na ECHO Award jako nejlepší nováček roku. Její deska My Winter Storm byla krátce po vydání ve Finsku již platinová a v České republice se prodalo asi 5000 kusů, což u nás stačí na Zlatou desku.

Vstupenky jsou k dostání v agentuře Pragokoncert, tel: 577 432 580, 777 701 591, na e-mailu: dupalova@pragokoncert.com, nebo na stránkách www.mastersofrock.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám