Hlavní obsah

Čestný Oscar pro herečku Bacallovou a kameramana filmu Kmotr

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oscarová akademie rozhodla o prvních majitelích slavných sošek za letošní rok. Jedná se o čestné ceny pro kameramana Gordona Willise, herečku Lauren Bacallovou a režiséra a producenta Rogera Cormana.

Foto: Profimedia.cz

Lauren Bacallová

Článek

Roger Corman režíroval asi padesát filmů, ale produkoval jich mnohem více (kolem tří stovek). Většina z nich u nás není moc známá. Kameraman Gordon Willis byl na Oscara už dvakrát nominován díky snímkům Zelig a Kmotr (třetí díl).

Lauren Bacallová byla slavná hlavně ve 40. až 70. letech. Do světa filmu vstoupila po boku Humphreyho Bogarta. K jejím filmům patří např. Misery musí zemřít a Velký spánek. V poslední době se objevila ve filmech Larse von Triera.

Akademie také přiklepla zvláštní cenu Irvinga G. Thalberga producentovi Johnu Calleymu. Ten má na kontě např. Šifru mistra Leonarda. Ceny budou předány až 14. listopadu na slavnostním večeru v Hollywoodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám