Hlavní obsah

Britští Dreadzone zahrají v Mariánských Lázních, doufají v příjezd Pražáků

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K odvážnému tahu se odhodlal klub Na Rampě v Mariánských Lázních. Ve městě, které má pouhých 13 000 obyvatel, chce nalákat hudební fajnšmekry na koncert Dreadzone, uznávané zahraniční skupiny, která se pohybuje ve velmi nekomerčních vodách.

Článek

V hudbě Dreadzone se spojuje elektronika a reggae v hypnotickou zvukovou masu, která má chvílemi meditativní a chvílemi taneční základ. V Británii je skupina dobře známá, ale koncert v malém českém městě lze považovat za průkopnický čin.

"Západočeské lázeňské město čeká koncert, jaký nepamatuje. Světově uznávaná kapela Dreadzone přijede už 23. září zahrát do tamního klubu Na Rampě v plné sestavě. To znamená včetně jamajské legendy, reggae a dubového zpěváka Earla Sixteena," říká za pořadatele Václav Palečka.

Earl Sixteen spolupracoval s několika jamajskými a britskými skupinami. K jeho známějším skladbám  patří Relase the Pressure a Zion Youth z roku 1995.

Přijedou Pražáci?

Úspěch koncertu v Mariánských Lázních závisí do značné míry na tom, jestli přijedou přespolní. Pořadatel koncertu Roman Juřica tvrdí, že už zařídil prodej lístků v Praze a zájem je velký. „Jsem rád, že se daří lákat nové mladé lidi do Mariánských Lázní a že naše město takto ožívá mladou kulturou,“ uzavírá Juřica.

Koncert kapely Dreadzone doplní západočeská kapela Zajíc Company. O afterparty se postará DJ Mikkim.

Předprodej vstupenek byl zahájen na internetových stránkách www.narampe.cz. Lístky na akci seženou hudební fanoušci i při osobní návštěvě klubu Na Rampě v Mariánských Lázních nebo v klubu Cross v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám