Hlavní obsah

Vychází nejpodrobnější dokument o 2. světové válce na 72 DVD

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na novinových stáncích se v těchto dnech objevil dokumentární projekt nebývalého rozsahu. Série, která mapuje 2. světovou válku den po dni, by měla obsahovat celkem 72 DVD a vycházet několik let.

Článek

Dokument společnosti Pacific Media Deník 2. světové války den po dni zahájilo DVD s podtitulem září 1939, které velmi detailně popisuje napadení Polska a odkrývá špinavou dohodu Hitlera se Stalinem.

Informace se snaží podávat v celosvětovém kontextu, takže nabízí divákovi např. srovnání, co se dělo 16. září v USA, v Rusku a v Polsku. Archívní záběry doplňuje čtený komentář Alfréda Strejčka.

Dokument začíná přímo bitvami a nezmiňuje, co se stalo předtím v Německu, Rakousku a v Československu, což může být trochu matoucí. Nešťastné jsou také některé chyby, které měla odhalit korektura - např. Gdaňsk na mapě označný jako Danzing (správně je Danzig) a režisérka zkomolená na "Rajfenštálovou" (správně je Riefenstahlová).

Reklama

Výběr článků

Načítám