Hlavní obsah

ČT bude propouštět i vedoucí pracovníky

– Praha
Právo, jp

Generální ředitel České televize (ČT) Jiří Janeček chce ještě do konce letošního roku propouštět. Především hodlá zredukovat počet svých odborných ředitelů, kterých je nyní třináct. Česká televize (pře)zaměstnává necelé tři tisíce lidí. Podrobnosti Janeček neuvedl, čeká na definitivní výsledky personálního auditu.

Foto: Petr Horník, Právo

Generální ředitel ČT Jiří Janeček

Článek

„Redukce počtu lidí se v první řadě projeví na ředitelských postech, což vychází ze snahy o přehlednější systém řízení. První změny by se měly projevit do tří měsíců,“ oznámil Janeček na středečním jednání Rady ČT.

Současně se snižováním pracovníků by se měla upravit kritéria pro stanovování výše platů. Škoda, že se nikdo z radních nezeptal, proč nechal Janeček rozbujet počet ředitelů do takové šíře.

Radní také projednávali plnění rozpočtu ČT za letošní první pololetí. A objevily se některé nepříjemné údaje. Plán investic je plněn jen dvanácti procenty z ročního rozpočtu, rostou zásoby pomaluobratového zboží, což jsou knihy a publikace vydané ČT a ležící jako neprodejné na skladě.

Podivnosti okolo společnosti Český Film

Existují dvě velké pohledávky po lhůtě splatnosti. Tou první je pohledávka u společnosti Český film, která dluží čtyři mil.Kč, druhou dlužící je firma Prague Promotion. Společnost Český film vydala před časem DVD seriálu Třicet případů majora Zemana a v tisku se objevily úvahy, že tato firma vznikla za nejasných okolností účelově jen pro vydání a prodej tohoto DVD.

„Smlouva se společností Český film není plněna. Došlo k přeprodání licence, došlo k porušení smlouvy. Budeme to řešit soudně, dohoda není možná,“ informoval na jednání rady obchodní ředitel Robert Kvapil.

Reklama

Výběr článků

Načítám