Hlavní obsah

Redaktor ČT dostal pokutu za propagaci piva při fotbale

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sobotní přímý přenos fotbalové kvalifikace o účast na mistrovství světa Slovensko-Česko nebude v dobrém vzpomínat externí komentátor České televize Petr Dušek. Kvůli jedné nešikovně řečené větě.

Článek

Měl na starosti živé vstupy s fotbalovými fandy, kteří sledovali zápas nad sklenicemi piva z plzeňského Pilsner Festu, kde byl pro fanoušky připraven prostor s velkoplošnou obrazovkou a doprovodným fotbalovým programem. Čepoval se tam Prazdroj. Při hodnocení tamní nálady pronesl větu: "Jsme v Plzni na slavnosti piva.“

Vedení zpravodajství ČT to vyhodnotilo jako porušení interních pravidel. "Dušek dostal pokutu snížením honoráře a napomenutí, respektive podmínku pro další vystoupení před kamerou,“ řekla na dotaz Práva Anna Freimanová z tiskového oddělení ČT. Podle údajů ČT se na zápas dívalo 969 tisíc diváků.

ČT si Pilsner Fest vybrala proto, že tam byly přítomny i některé fotbalové osobnosti, např. Antonín Panenka. Prazdroj je partnerem českého fotbalu a reprezentace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám