Hlavní obsah

Tančete jako Michael Jackson, vyzval Kocáb Romy v celém světě

Novinky, Stanislav Dvořák

Hudebník a politik Michael Kocáb vyzval Romy všech zemí, aby se zúčastnili umělecké soutěže na počest zesnulého Michaela Jacksona. "Připojte se, ukažte svůj talent," hlásá Kocáb na internetu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Michael Kocáb

Článek

Kocáb také zmínil, že se s Jacksonem poznal osobně a hovořil s ním v Praze na Hradě asi tři hodiny. Známého bojovníka proti rasismu prý překvapilo, že Jackson měl opravdu bílou kůži.

"Michael Jackson byl osobností, která pro černou komunitu udělala velmi mnoho. Možná, že to, že je dnes americkým prezidentem Obama, je tak trošičku zásluhou Michaela Jacksona,“ dodal.

Michaeli, je nás 20 milionů Romů na světě, kteří tě milují To je naše pocta Tobě. Budeš navždy žít s námi. Odpočívej v pokoji.
Romská výzva na Kaskosan.com

"Celosvětová romská pocta Michaelu Jacksonovi je organizována aliancí tří světových romských mediálních organizací. Kaskosan.com je největší světovou romskou sociální internetovou sítí, která se zaměřuje na hudební zábavu," informuje server romea.cz.

Členové nepochází pouze z Evropy, ale také ze Severní a Latinské Ameriky. Mundi Romani je týdenní magazín televize Duna, který shlédne až 1,2 miliónů diváků na celém světě. Roma Virtual Network (Romská virtuální síť) je největší romská tisková agentura.

Organizátoři zveřejnili následující prohlášení na svých internetových stránkách: „Michaeli, je nás 20 milionů Romů na světě, kteří tě milují To je naše pocta Tobě. Budeš navždy žít s námi. Odpočívej v pokoji."

Více informací na romea.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám