Hlavní obsah

The Cranberries chystají návrat, Dolores zahraje v Praze

Právo, Novinky, jaš, kaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irská skupina The Cranberries, kterou vede charismatická zpěvačka Dolores O’Riordan, se vrátí na hudební scénu. Na konci roku absolvuje turné po Spojených státech a plány existují i pro rok následující. Kapela z irského Limericku, kde vznikla v roce 1989, a letos tedy oslavuje dvacet let existence, přerušila svou činnost před pěti lety.

Článek

Zpěvačka Dolores O’Riordan se pustila na sólovou dráhu a kytarista Noel Hogan založil projekt Arkitekt. Poslední turné ale skupina absolvovala již v roce 2002. Pro americké turné připravuje největší hity své kariéry a také skladby z letošní sólové desky své vokalistky nazvané No Baggage.

„V posledních letech potřeboval každý člen kapely čas, aby mohl pracovat na rozličných projektech a přinést si zkušenosti. Nyní nastala vhodná doba, abychom to společně zúročili a posunuli se dál,“ okomentoval pauzu, již si kapela dala, kytarista Noel Anthony Hogan.

Dolores zahraje v Lucerně

Zpěvačka Cranberries Dolores O’Riordan si v Praze natočila klip k Ordinary Day. Na 26. listopadu se chystá její koncert v Lucerně. Měla by zde představit první sólové album Are You Listening? Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro za 800 Kč, na místě pak budou stát 950 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám