Hlavní obsah

Historické fantasy Vítr v piniích zanese čtenáře na dračích křídlech do Asie

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V září se na knižních pultech objeví fantasy román Vítr v piniích Františky Vrbenské a Jakuba D. Kočího, jenž je určen pro milovníky asijských filmů, historie, východních náboženství a kultury. Čtenáři se spolu s autory vydají na svatou pouť po zemích vystavěných na reáliích staré Koreje, Číny a Japonska.

Článek

Propracovaný fantasy román je vystavěn na asijských reáliích. Hlavní inspiraci hledali autoři ve staré Koreji, ale nevyhnuli se ani okolním územím. V historické fantasy se najdou stopy japonského divadla Nó nebo Velká hraniční zeď.

Vítr v piniích se zrodil z historických obrazů života asijské společnosti. Dotvářejí ho poetické motivy zasazené do drsného světa bojovníků, chudiny zbavené majetků i práv i zrádců odsouzených na smrt. 

Dračí knížectví, císařova zrada a princezna Sair

Příběh se odehrává ve dvou zemích, které vleklá válka spojila v jediné Waynanské císařství. Poutníci se vydávají na svatou výpravu, která má přinést říši ztracený blahobyt, ale skoro každý si chce od bohů vyprosit i něco málo pro sebe. Jak mohou osudy zamíchat drobné malichernosti? Jakou úlohu hrálo ve válce tajemné Dračí knížectví?

Podaří se zavrženému generálovi Darengolovi odčinit zradu císaře? Setká se krásná princezna Sair znovu se svou láskou? Dovede mnich Ituan výpravu na posvátnou horu opředenou legendami? Otázky zodpoví mistrně vyprávěný příběhu obou autorů.

Vítr v piniích

Františka Vrbenská & Jakub D. Kočí

Františka Vrbenská & Jakub D. Kočí Vydává nakladatelství Straky na vrbě

Františka Vrbenská & Jakub D. Kočí Vydává nakladatelství Straky na vrbě Datum vydání: 3. září 2009

Františka Vrbenská & Jakub D. Kočí Vydává nakladatelství Straky na vrbě Datum vydání: 3. září 2009

Obálku vytvořila výtvarnice Jana Šouflová. Vnitřní ilustrace od Jasmíny M. Kočí jsou malovány tradiční metodou: tuší na rýžový papír.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám