Hlavní obsah

Poslední srpen přinese novinky ve zpravodajství České televize

Právo, Jana Perglerová

Delší Branky, body, vteřiny a Počasí, naopak o pět minut kratší Události, nový seriál o emotivních ekonomických příbězích, ČT na sociálních sítích a obnovení samostatné kulturní redakce. To jsou některé z novinek, které v pondělí 31. srpna odstartují ve zpravodajství České televize.

Článek

Na ČT 24 začíná ekonomický seriál zaměřený na příběhy lidí. „V desetiminutových minirelacích představíme od pondělí do pátku třikrát denně osobní vzestupy i pády, inspirativní kariéry malých živnostníků, manažerů i podnikatelů, úspěchy lidí, trable v době krize a originální řešení, jak z nich ven.

Chceme ukázat ekonomický život u nás skrze příběhy lidí, kteří každý den řeší, jak vydělat a uživit rodinu a realizovat svoje sny," informovala vedoucí ekonomiky a zástupkyně šéfredaktora zpravodajství ČT Pavlína Kvapilová.

Předvolební Otázky Václava Moravce (OVM) z regionů s kandidáty do předčasných poslaneckých voleb se budou, jako tradičně, vysílat za účasti veřejnosti, která má možnost klást otázky pro politiky prostřednictvím stránek V. Moravce a jeho Otázek na Facebooku.

„ČT musí reflektovat mediální vývoj a nové platformy,“ komentoval spolupráci ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich.

V prvním zářijovém týdnu začne ČT 24 vysílat Události v regionech i o víkendu v 18:00 hodin. A k 1. říjnu bude obnovena kulturní redakce. Novým vedoucím se stane Petr Fischer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám