Hlavní obsah

Popová písnička ze staré školy

Novinky, Stanislav Dvořák

Pohledná americká dívka s kytarou Colbie Callait se nedávno proslavila broukavě uklidňující baladou Bubbly. Názvem svého druhého alba Breakthrough (průlom) si ovšem naběhla na smeč. Její staromódní pop písničkářství není průlomem v žádném smyslu. V podstatě jde o hezky udělanou kopii Leony Lewis/Sheryl Crow.

Článek

Colbie se jako mnozí mladí muzikanti proslavila díky stránce Myspace a následně podepsala smlouvu na desku s velkou firmou. Její debut Coco měl úspěch, přinesl křehký akustický pop nebo chcete-li light-jazz a hit Bubbly byl velmi okouzlující, stejně jako romantická zpěvačka z Malibu.

Otázka zní, jak dlouho se to dá opakovat? Nová deska Breakthrough je milá, ještě pořád obsahuje slušné písničky, ale hity to bohužel nejsou. Žádná z nich nepřináší tak silnou atmosféru jako Bubbly.

Na druhou stranu Colbie stále zpívá dobře a aranže má vkusné. Vlastně nenajdeme mnoho argumentů proč ji neposlouchat, ale problém je v tom, že není žádný argument proč ji poslouchat. Zatím jde pořád o poněkud zaměnitelnou blondýnku s kytarou. Nechme se překvapit, co přinese třetí album.

Celkové hodnocení: 60 %

Colbie Callait: Breakthrough, Universal 2009

Reklama

Výběr článků

Načítám