Hlavní obsah

Pražané najdou filmy na žižkovském vysílači i v tunelu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přinášet filmové umění na netradiční místa je úkolem akce Fresh Film Walk, která souvisí s Mezinárodním festivalem studentských filmů Fresh Film Fest. Ten proběhl v létě v Karlových Varech.

Článek

Vítězné filmy z Fresh Film Festu mohou nyní vidět Pražané zadarmo a spojit to s procházkou. Fresh Film Walk promítá na fasády budov a další městské plochy.

"Ve čtvrtek 27. srpna se začne ve 21.30 hodin pod Žižkovskou věží v Mahlerových sadech – promítat se bude přímo na televizní vysílač. Dohromady tři filmové zastávky nabídnou například film režisérky Gabriely Pichler z filmové školy ve švédském Göteborgu, jež získal hlavní cenu za nejlepší studentský film letošního Fresh Film Festu.

Vítězný film bude konkrétně k vidění v rámci poslední, třetí filmové zastávky a to v pěším tunelu pod Vítkovem – zvaném jako Žižkovský nebo Karlínský tunel," sdělila Martina Reková z agentury 4press.

Projekce filmů se poté v září přesunou i do jiných měst, zejména Ostravy a Brna. Konkrétní program sledujte na stránkách www.freshfilmfest.net.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám