Hlavní obsah

Divadla hrají i na sklonku prázdnin

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože prázdniny pomalu končí a herci se již vracejí na scénu, aby oprášili repertoár a začali zkoušet nové tituly, stále je tu ještě poměrně bohatá nabídka „prázdninových“ inscenací.

Foto: Jiří P. Kříž, Právo

Kateřina Brožová (Madeleine), Josef Carda (Maurice), za nimi Zdeněk Žák (Etienne) v divadelním představení Terasa.

Článek

Kromě Letních shakespearovských slavností a festivalu Letní Letná pokračuje druhou fází i Metropolitní léto hereckých osobností.

Ve Švandově divadle v Praze se tento týden hraje Chvíle pravdy s Dagmar Havlovou a Petrem Kostkou, od pondělí 31. srpna se na repertoár vrací Dámská šatna, která měla letos premiéru. Divadlo Palace na Václavském náměstí uvádí Absoventa s Kryštofem Hádkem a Ivanou Chýlkovou.

Výběr nejúspěšnějších inscenací ze svého repertoáru nabízí i Divadlo Bez zábradlí na své scéně v Paláci Adria. Inscenace divácky úspěšných komedií, jako jsou Bez roucha, Cikáni jdou do nebe, Jakub a jeho pán či Terasa vystřídá ve čtvrtek koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers.

Rozmarné léto až do poloviny září

Lehce lenivou atmosféru říčních lázní na řece Orši můžete prožít naplno s inscenací Rozmarného léta Vladislava Vančury až téměř do poloviny září na scéně pražského Divadla v Celetné. V roli mistra plovárenského Antonína Důry si můžete vychutnat herecké mistrovství Jana Potměšila nebo Miroslava Hanuše.

Na Otáčivém hledišti v zámeckém parku v Českém Krumlově se tento týden hraje opereta Cikánský baron v provedení operního souboru Jihočeského divadla z Českých Budějovic, jež idylu letních večerů pod širým nebem umocní nabídkou sladkobolných melodií Johanna Strausse.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám