Hlavní obsah

Remaky, ze kterých jde děs: Hříšný tanec, Rudá Sonja, Conan a Žlutá ponorka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tvůrčí impotence hollywoodských filmařů dosáhla nového vrcholu. Počet nových scénářů je tak malý, že v letech 2010 a 2011 budou remaky vládnout kinům. S novými triky prý ožije béčková Rudá Sonja, Conan i romantický Hříšný tanec a Žlutá ponorka.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Arnold Schwarzenegger se nestačí divit, jeho filmy z počátku 80. let se budou točit znovu.

Článek

Romantický film Hříšný tanec s Patrickem Swayzem v hlavní roli měl premiéru v roce 1987, ale jeho popularita odolává času. Vznikl podle něj i divadelní muzikál, soundtrack se dodnes dobře prodává a v televizi mívá snímek vysokou sledovanost.

V novém filmu by měl podle neoficiálních informací zářit tanečník Mario Lopéz. Producenti se nepoučili ani z toho, že zatímco první film vydělal 200 miliónů dolarů, druhý díl (Dirty Dancing Havana Nights) v roce 2004 totálně propadl a sotva se jim vrátily náklady.

Společnost Disney a režisér Robert Zemeckis se zase rozhodli zprznit kultovní film Žlutá ponorka z roku 1968, založený na hudbě Beatles. Dodají mu 3D kabát a příběh o boji v podmořském Pepperlandu, kde Beatles zajmou zlí Blue Meanies.

Krásná, sexy a kope lidi do zadku

V roce 2010 by se měl objevit také Conan. Studio Lionsgate do něj slíbilo investovat 100 miliónů dolarů. Producent Fredrik Malmberg tvrdí, že nový Conan bude věrný originálu. S tímto hrdinou má navíc velkolepé plány - nevidí prý důvod, proč by nemohl mít Conan pokračování každé dva roky a přirovnal ho k Batmanovi.

Barbar Conan režiséra Johna Miliuse v roce 1982 proslavil mladého rakouského kulturistu Arnolda Schwarzeneggera, ale zároveň mu vytvořil image tupého svalnatce. V té době se proti němu v USA pořádaly demonstrace, kde lidé nosili transparenty s nápisy "krutost není zábava".

Conana by měl nyní hrát Roland Kickinger, což je rovněž rakouský kulturista, který chce být hollywoodskou hvězdou.   

Další akční fantasy, Rudá Sonja, prý nebude remake filmu s Arnoldem Schwarzeneggerem a Brigite Nielsenovou, ale nový film založený na komiksu Rudá Sonja ze 70. let. Film se měl točit už letos, ale ekonomická krize projekt zpozdila. Produkovat ho budou Joe Gatta a Robert Rodriguez.

A o čem tedy Rudá Sonja bude? Joe Gatta popsal příběh upřímně a stručně: "Je krásná a sexy a nakopává lidi do zadku." 

Reklama

Výběr článků

Načítám