Hlavní obsah

Magické setkání Beatles s počítačem Atari

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby Beatles existovali v 80. letech a vlastnili počítač Atari, možná by z toho vznikla potměšile zábavná a překvapující deska. Přesně taková jako Make Lists, Do Something od manchesterského projektu Magic Arm, za kterým stojí experimentátor Marc Rigelsford.

Článek

Magic Arm je počítačový one-man-band a vznikl doslova na koleně Marka Rigelsforda. Tento podivuhodný zasmušilý psychofolkař o sobě říká, že chtěl psát pop, ale vždycky to nějak nevyjde a vznikne mu z toho něco temnějšího.

Své zasněné a prostě melodické folk-popové vokály míchá s úsměvnými elektronickými zvuky, které zhusta vyvolávají atmosféru 80. let a jakoby omylem odkazují ke starým počítačovým hrám. Věřte nebo ne, dohromady to zní dobře.

I když jeho tvůrčí metoda připomíná pohádkovou kočičku a pejska, kteří pečou dort, většinou z toho dokáže vybruslit tak, že skladby jsou současně alternativní i poslouchatelné. Tu dá něco z Beatles, tam něco z Kraftwerk, navrch trochu Becka a Gnarls Barkley. Britská kritika si v něm našla nového miláčka a opěvuje nebojácně ambiciózní představivost jeho debutu. Oplývá skutečně nebývalou originalitou, ale otázka je, jak dlouho jeho psychedelická pípadla vydržíte poslouchat.

Celkové hodnocení: 70%

Reklama

Výběr článků

Načítám