Hlavní obsah

V Horáčkově Kudykamu hraje Cassai z Musíme si pomáhat i Ruml z X Factoru

Novinky, Stanislav Dvořák

Divadelní představení Kudykam autorské dvojice Petr Hapka - Michal Horáček patří v Česku k nejvíce očekávaným premiérám. V těchto dnech bylo rozhodnuto o hereckém obsazení. V hlavních rolích uvidíme mimo jiné Csongora Cassaie, který hrál židovského mladíka ve filmu Musíme si pomáhat, a vynikajícího českého zpěváka Ondřeje Rumla, který se proslavil v televizní soutěži X Factor.

Článek

Mezi další herce, kteří dostali role v Kudykamu, patří Vojtěch Dyk, Karel Dobrý, Jan Maxián, Lucia Šoralová či Nina Divíšková.

Csongoru Kassaiovi připadla titulní role Kudykama. Maďarsko-slovenského herce Horáček vychvaluje jako "podmanivou osobnost s nevyčerpatelným hereckým rejstříkem." Pro roli ho po předchozí spolupráci doporučil režisér Dodo Gombár.

Ondřej Ruml zaujal mnoho lidí už v televizní soutěži X Factor. Na rozdíl od většiny soutěžících si v ní schválně vybíral těžké a neprvoplánové skladby od autorů jako Bobby McFerrin a Stevie Wonder, které v Česku nehraje rádio ani televize. Svými interpretacemi ohromoval nejen porotu.

Kromě toho vystupuje společně s Dykem ve skupině Nightwork, která spojuje kytarový pop s vlivy funku a soulu. "I já jsem ho poprvé viděl v televizní soutěži. Skutečně mě ale zaujal až při castingu a krátce poté i ve studiu, a to zdaleka nejen nevídanou hubeností. Předvedl tak zajímavé šansoniérské výkony, že se prosadil i na album písní z Kudykama. Mezi kolegy je výjimkou, protože není profesionálním hercem, nabízí ovšem půvab přirozeného talentu," řekl o něm Horáček.

O mladém herci a zpěvákovi Vojtěchu Dykovi dodává, že je to největší český talent za poslední léta. "Herec silný křehkým výrazem, zpěvák s brilantní technikou, velkým rozsahem a vrozenou muzikalitou."

Ze skupiny Nighwork pochází i třetí mladý herec v Kudykamu, Jan Maxián. Původním povoláním je elektrikář, ale prosadil se v dabingu a poté i jako muzikant. V současnosti připravuje vlastní muzikál. Horáčka prý zaujal brilantní hrou na klavír a osobitým zpěvem. Karla Dobrého Horáček objevil v divadle Komedie.

Muzikálová harcovnice Šoralová

Slovenská herečka Lucia Šoralová, která dostala roli Martiny, v Praze patří ke známým jménům. Účinkovala v řadě českých muzikálů (Vlasy, Drákula, Krysař, Hamlet, Miss Saigon, Johanka z Arku). Vydala dvě CD, která ale moc neuspěla, a spolupracovala také se známou slovenskou skupinou Elán.

Pravděpodobně nejslavnější hereckou osobností z celého Kudykamu je Nina Divíšková. Má za sebou nespočet divadelních rolí a filmoví diváci ji znají např. z Tajností, Anglických jahod, Příběhů obyčejného šílenství nebo Kytice. V Kudykamu dostala roli Jasnovidky.

Občasné hostování však v muzikálu slíbila řada velkých hvězd středního proudu, ať už je to Jarek Nohavica, Karel Gott, Lucie Bílá nebo Daniel Landa.

Reklama

Výběr článků

Načítám