Hlavní obsah

Madonna veze efektní show

Právo, Jaroslav Špulák, Jana Hanušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po téměř třech letech bude ve čtvrtek večer v české metropoli opět vystupovat americká zpěvačka Madonna. Přijíždí v rámci prodlouženého turné Sticky & Sweet, které propaguje především její loňské album Hard Candy.

Foto: ČTK

Madonnin koncert nenabídne tentokrát, až na výjimky, tolik kontroverzí.

Článek

Na chodovské pódium by měla přijít ve 20.30 hodin, do té doby bude patřit scéna britskému DJ Paulu Oakenfoldovi.

Obchod s cukrovinkami

Madonná pozve své fanoušky do obchodu s cukrovinkami z různých období své hudební kariéry. Tak by se dal s nadsázkou nazvat koncertní a vizuální program, který zpěvačka pro své turné Sticky & Sweet připravila.

Koncert bude veden podle hesla „každému něco milého“. Pro motocyklové milovníky tu bude bílý retro jaguár, pro sportovní příznivce boxerský ring a boj tanečníků, pro vyznavače orientální kultury tradiční japonský tanec, pro návštěvníky barů go-go tanec u tyče, pro fetišisty častý pohled na spodní prádlo (nejenom Madonnino) a pro milovníky karibských rytmů zase písnička La Isla Bonita.

Na předcházejících koncertech to všechno dobře bodovalo. V Praze by mělo rovněž. Ve čtyřech částech vystoupení ukáže Madonna různé tváře a navodí rozličnou atmosféru. Kostýmy jí připravil módní dům Givenchy. V první části bude zpěvačka dominou, šéfovou s ostrými lokty, nesmlouvavou a přímočarou.

Ve druhé se vrátí k počátkům své kariéry do New Yorku, kam přijela na zkušenou a s velkou odvahou i odhodláním. Třetí část ji zastihne jako popovou divu a čtvrtá se ponese ve stylu rave s japonskými vlivy. Její show je výsledkem úžasné spolupráce lidského umění, technologií, choreografie, multimediálních vymožeností a světel.

Hosté na obrazovce

Jako obvykle použije playback, ovšem vedle několika předtočených vlastních vokálních linek jej přizve ku pomoci například v duetech s umělci, kteří nebudou fyzicky přítomní, ale jejich hlas v písních zazní. Takto by se v Praze měli objevit například Britney Spears, Timbaland, Pharrell Williams nebo Justin Timberlake.

Kupodivu prý není připraveno mnoho kontroverzních momentů, žádné vážné provokace. Pokud Madonna nevymyslela něco nového, vedle vyzývavých tanečních figur a vztyčených prostředníčků by měl proběhnout jen simulovaný polibek s jednou z tanečnic.

Koncert otevře skladba Sweet Machine, na niž naváže titulní píseň z alba Candy Shop. I s přídavkem je na programu 24 písniček, mezi kterými nebudou chybět ani evergreeny Vogue, Die Another Day, Holiday, Music, La Isla Bonita, Like A Prayer či Ray Of Light.

Hned po svém vystoupení zpěvačka z České republiky odletí. Za dva dny bude koncertovat ve Varšavě, kde pořadatelé očekávají až 100 tisíc diváků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám