Hlavní obsah

Na koncertě Kabátu se čeká téměř stejný počet lidí jako na Madonně

Právo, Novinky, jaš,sad

Kabát se chystá na svůj jediný český koncert, který se odbude v Praze na Vypichu 12. září. Měsíc před jeho startem nyní zkouší v kulturním domě Sítná v Kladně. Koncert se bude konat u příležitosti 20. výročí společného hraní ve stejné sestavě. Čeká se, že přijde více než 35 000 lidí.

Článek

„Zkoušíme odposlechy, abychom se za měsíc na koncertě slyšeli, nastavujeme aparáty a  máme nový pult s rozšířenou pamětí,“ řekl Právu baskytarista skupiny Milan Špalek a dodal. „Program koncertu už máme v podstatě připravený. Budeme hrát klasické hitovky a zahrajeme i některé starší věci. Dostaneme se až k našim prvním dvěma deskám.“

Podle pořadatelů je momentálně prodaných asi 35 tisíc lístků. „Jsme ale pověrčiví, takže o tom nechceme moc mluvit,“ řekl Právu manažer skupiny Radek Havlíček.

Podle něho se do prostoru na Vypichu vejde více než padesát tisíc lidí. Před koncertem se jeho velikost bude přizpůsobovat počtu očekávaných diváků tak, jak bude zřejmé z předprodeje. „Do areálu nepustíme víc diváků, než bude jeho kapacita. Proto doporučuju, aby si lidé koupili vstupenky co nejdříve.“

Vstupenky k stání před jeviště jsou početně omezené, během čtrnácti dnů budou podle Havlíčka vyprodané, stejně jako lístky k sezení. Na konci srpna se na Vypichu začnou stavět tribuny a od 7. září se bude stavět pódium.

„Byli bychom moc rádi, kdybychom tam mohli zahrát nějakou novou věc z připravované desky. Já ale ještě nemám hotové texty, protože teď veškerou energii věnuju přípravě koncertu. Kdybych psal texty, nemohl bych se na ni soustředit. Neumím dělat dvě věci najednou,“ vysvětlil Špalek.

Madonna čeká 40 000 lidí 

Madonna vystupuje v Praze podruhé. Pořadatelé očekávají, že do Chodova dorazí 40 000 diváků. Přesná čísla ale budou známa až po skončení obou koncertů.

Podstatný rozdíl mezi Kabátem a Madonnou je v ceně vstupenek, všechny typy lístků na Kabát stojí řádově několik stovek, zatímco královna komerčního popu žádá 995 až 7 995 korun. 

Reklama

Výběr článků

Načítám