Hlavní obsah

Tachecí bude mít pořad na Primě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátorka Barbora Tachecí, která je veřejnosti známá hlavně svým kontroverzním angažmá na Radiožurnálu, bude mít nový pořad Fakta na TV Prima. Od 1. září 2009 poběží Fakta od 19:15 jako součást večerních zpráv.

Foto: ČTK

Barbora Tachecí

Článek

"Barbora Tachecí si bude do studia zvát osobnosti z politického a veřejného života a diskutovat se bude vždy na aktuální téma. Celý tento nový zpravodajský projekt je nyní koncipován hlavně jako předvolební speciál," upřesnila mluvčí Primy Jana Kocová.

"Barbora Tachecí je bez diskuse jednou z nejzkušenějších moderátorek. Netajíme se tedy tím, že jsme velmi rádi, že právě ona je nejnovější posilou našeho zpravodajství. Jsme přesvědčeni, že diváky Barbora Tachecí a její Fakta zaujmou,“ uvedl Marek Singer, generální ředitel Televize Prima.

Sama Tachecí řekla, že ji zlákal formát každodenního svižného rozhovoru s výraznou osobností a Jitka Obzinová jako šéfka tohoto projektu.

Tachecí má zkušenosti z rádia i televize

Tachecí pracovala v 80. letech jako ekonomická redaktora v ČRo. Ekonomice se pak věnovala od roku 1992 v České televizi. Následně pracovala jako ředitelka PR v Investiční a poštovní bance. Od roku 2002 byla programovou ředitelkou Frekvence 1.

V roce 2007 nastoupila jako šéfka veřejnoprávního Radiožurnálu a provedla na stanici několik výrazných změn, které se setkaly s bouřlivou negativní odezvou veřejnosti. Posluchači začali sepisovat proti novému Radiožurnálu petice a to vyústilo v odvolání Tachecí v únoru 2008.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám