Hlavní obsah

Papež bude konkurovat Madonně, vydá CD u nadnárodní firmy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisková mluvčí společnosti Universal Music Group v úterý uvedla v tiskové zprávě informaci, která připomíná aprílový žert, ale jde o fakt. Papež Benedikt XVI. vydá u této nadnárodní společnosti 30. listopadu CD, na němž bude zpívat v několika jazycích.

Článek

CD samozřejmě bude mít náboženské poselství a půjde o klasickou hudbu. Přesto jde o bezprecedentní čin, protože papež se dosud nikdy nespojil s nadnárodním komerčním vydavatelstvím. 

Papež bude na desce mluvit a zpívat latinsky, italsky, portugalsky, francouzsky a německy. CD půjde do běžné distribuce a dá se očekávat, že v zahraničí vydělá nemalé částky. Papež se ale od popových hvězd liší tím, že peníze věnuje na vzdělání chudých a znevýhodněných dětí.

Nahrávání se účastnil také sbor z Říma, který řídí Monsignor Pablo Colino, a slavný Royal Philharmonic Orchestra z Londýna. Britové své party nahráli v legendárních studiích Abbey Road.

"Jsme poctěni, že jsme partnery při této historické události, která poprvé přinese hlas papeže Benedikta XVI. publiku na celém světě," řekl Colin Barlow z labelu Geffen, který patří pod Universal.

Papež se v katalogu firmy zařadí k takovým interpretům, jako jsou ABBA, U2 či Mariah Carey, ale také Guns 'n' Roses a Ramones. Universal je v současnosti největším hudebním vydavatelstvím na světě. Vznikl v roce 1924 a patří pod něj spousta menších labelů jako Motown, Verve, Decca, Interscope a Geffen.

Anketa

Myslíte, že papež by měl vydávat hudební CD?
Ano
26 %
Ne
74 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1383 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám