Hlavní obsah

Faith No More v Praze zahrají hity Easy, Ashes to Ashes i Evidence

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sen mnoha fanoušků se po letech splnil, američtí Faith No More se obnovili a 17. srpna se objeví v Praze. Podle zpráv ze zahraničních koncertů přehrají své největší hity Easy, Evidence, Last Cup of Sorrow, Ashes to Ashes, Midlife Crisis a Epic.

Článek

Cross-overová skupina Faith No More byla v 90. letech jednou z nejdůležitějších. Kritika velebila jejich nadžánrový přístup a časem se dostavil i masový úspěch. Jejich divoká hlučná hudba spojující heavy metal, punk, rap a funk byla velmi dobře přijímána i v ČR, kde rocková rádia hrála hity A Small Victory nebo Easy, původně z dílny soul-funkové skupiny Commodores. 

Zpěvák Mike Patton se po rozpadu Faith No More 1998 věnoval různým alternativním projektům, nicméně zájem publika o jeho sólovou tvorbu ochladl. Podobně se zachovali i další členové skupiny.

Chtějí whisky, kinder vajíčka a ibuprofen

Kapela měla na českého pořadatele několik bizarních požadavků, jak už to u hvězd chodí. "Nejsou nijak výjimečné, k těm zajímavějším bodům patří například velký řeznický nůž pro tour managera, kinder vajíčka, bílé a černé bavlněné ponožky o velikosti US 10 - 13, zásoba ibuprofenu, šampaňské, whisky, výběr anglických časopisů o hudbě či filmu a výběr amerických deníků,“ řekl za pořadatele Borek Jiřík.

Na koncert zbývají poslední vstupenky v sítích Ticketpro a Ticketportal. Koncert začíná v 19.30, a jelikož Tesla Arena bude téměř vyprodána, její brány budou otevřeny od 18 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám