Hlavní obsah

Premiéra velkofilmu Jánošík proběhne v Bratislavě

Právo, Jaroslav Špulák

Historický film Jánošík – Pravdivá historie bude mít premiéru pro pozvané hosty 4. září v Bratislavě. Zúčastní se jí i obě polské režisérky Agnieszka Hollandová a Kasia Adamiková, které snímek točený ve dvou sériích dovedly ke konečné podobě.

Článek

„Premiéry se zúčastní všichni tvůrci, režisérky, herci a lidé ze štábu, kteří s Jánošíkem přežili složité natáčení. Máme potvrzenou účast americké herečky Sarah Zoe Cannerové, jež ztvárnila Jánošíkovu lásku Barboru,“ prozradila Denisa Biermannová ze společnosti Garfield Film.

Druhý nejdražší film

V Jánošíkově rodišti Terchové, městečku na severozápadě Slovenska, si budou muset na premiéru počkat do 10. září. V ten den vstoupí snímek do slovenských i českých kin.

U nás bude promítán pod distribučním názvem Jánošík – zbojník. Film byl natočen ve slovenskopolsko-české spolupráci. Stál 6 miliónů eur a slovenská vláda na něj poskytla 65 miliónů korun. Po Jakubiskově díle Bathory je to druhý nejdražší film v historii tamní kinematografie. Natáčení trvalo s pauzou bezmála sedm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám