Hlavní obsah

ČT chystá pěveckou soutěž Duety a nový seriál

Právo, ČTK, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení České televize v pátek představilo podzimní programové schéma. Vévodí mu dokumenty k výročí listopadu 1989, přenosy z návštěvy papeže, nová pěvecká soutěž Duety a seriál Vyprávěj.

Článek

Dokumenty k výročí listopadu 1989 a pádu komunismu ve východní Evropě ukáže ČT v cyklu Rok svobody. „Diváci uvidí mnoho premiér, i z dílny zahraničních tvůrců,“ říká ředitelka programů ČT Kateřina Fričová.

Přenosy z návštěvy papeže Benedikta XVI budou hlavním vysíláním ve dnech od 26. do 28. září, stejně podrobně se bude věnovat ČT i volbám v mimořádných předvolebních debatách.

Zábavě bude v ČT vévodit nová pěvecká soutěž dvojic Duety... když hvězdy zpívají. Jejími moderátory budou Tereza Kostková a Aleš Háma, bude pro osm párů (profesionální zpěvák a známá osobnost) a začne v říjnu. Na podzim se uskuteční i finále ankety Knihy mého srdce.

Mezi seriály se nejvíce očekává od retro seriálu Vyprávěj o rodině Dvořákových a jejich životě od 60. let do současnosti. Ještě před zahájením vysílání ale firmu, která pro ČT seriál vyrobila, žalují Španělé. Produkční firma Ganga, která ve Španělsku vysílá stejnojmenný seriál od roku 2001, obviňuje českou firmu Dramedy Production za krádež námětu. Český seriál se odehrává ve stejné době a má i stejnou postavu vypravěče. Producent ČT Filip Bobiňski však podobu seriálů popřel.

Z oblíbených programů pokračuje ČT ve vysílání talk show Na plovárně a Uvolněte se prosím. Z připravovaných převzatých filmů pak Formanovy Goyovy příznaky, Wajdovu Katyň či osm českých komedií z let šedesátých z projektu Zlatá šedesátá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám