Hlavní obsah

Kytarovka Editors představí v Praze nové syrovější album

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé se chystá do České republiky britská kytarová čtveřice Editors, která se za sedm let své existence stihla protlačit mezi nejsledovanější indie rockové kapely světa. V Praze vystoupí 28. listopadu a přiveze s sebou čerstvě vydané album In This Light And On This Evening. Koncert uvedou kapely The Maccabees a kanadští Wintersleep.

Článek

Britská čtveřice Editors se dala dohromady v roce 2002 v Birminghamu. Jejich hudba je poměrně poklidným a nenásilným spojením indie a rocku. Všemu vévodí Tom Smith a jeho nezaměnitelný zpěv s netradičně dobrou artikulací. Kapelu doplňuje skvělá kytara a Chris Urbanowicz, Russell Leetch na basovou kytaru a bubeník Edward Lay. U nás by se skupina dala přirovnat například k už zaběhnuté kapele The Prostitutes.

Do podvědomí se Editors dostali hned první studiovou deskou The Back Room z roku 2005, na níž nejvíce uspěly skladby Munich, Bullets a Blood, díky kterým byla deska nominovaná i na Mercury Prize.

Druhá deska s názvem An End Has a Start z roku 2007 dostala stejné jméno jako nejlepší skladba na albu. Posluchači ale skvěle hodnotí i skladby Smokers Outside the Hospital Doors, The Racing Rats a Bones. Celosvětově se prodalo přes dva milióony kusů obou alb a kapela za ně získala platinové desky.

:. Krátká oficiální ukázka zvuku nového alba

Nové album In This Light And On This Evening má vyjít opět po dvou letech a to již na začátku listopadu. Novinka má být o poznání syrovější a skladby mají působit spíše jako hymny.

Poprvé bude deska představena na speciální party v Birminghamu, kam si kapela pozvala například kapelu Bloc Party a Dizzeeho Rascala. Na oficiálních stránkách běží odpočítávání s poutavým vizuálně-hudebním prostřihem.

Poprvé v Česku vystoupí Editors 28. listopadu v pražském klubu Lucerna Music Bar od 18:30. Doprovodí je britská indie kapela Maccabees a kanadská rocková skupina Wintersleep. Vstupenky jsou k dostání v běžných předprodejích za 490 korun.

Ukázky s posledních dvou alb si můžete poslechnout zde

Reklama

Výběr článků

Načítám