Hlavní obsah

Biohazard: Hard core nezemřel, proto jsme zpět na scéně

Novinky, Karolina Zarzycká
Jaroměř, Josefov

Festival Brutal Assault, který právě probíhá v jaroměřské pevnosti Josefov na Náchodsku, ve čtvrtek 6. srpna večer přivítal průkopníky hardcorové scény Madball a Biohazard. Obě kapely na pódiu několikrát zdravily české, polské, slovenské a mnohé zahraniční fanoušky, opakovaly nadšení z toho, že se do Česka vrátily a Biohazard v krátkém rozhovoru prozradili něco o svém turné i o chystané desce.

Foto: Profimedia.cz

Kytarista a zpěvák skupiny Biohazard Billy Graziadei

Článek

Poprvé se Biohazard českým fanouškům představili v roce 1995 v pražské Lucerně, kde hráli spolu s Dog Eat Dog, po několikaleté pauze se vrátili loni na podzim, a ve čtvrtek měli hardcoristi důvod k radosti - Biohazard zahráli spolu s Madball na festivalu Brutal Assault.

Ráda vás opět vidím a myslím, že to je názor několika tisíc fanoušků, kteří jsou nyní v Jaroměři. Jak se vede?

Jsme fakt rádi, že se potkáváme s lidmi, kteří nás zažili už před 14 lety. Zdravíme všechny, a to i ty, kteří se nemohou řadit mezi pamětníky a vidí nás poprvé.

Říkali jste, že jedete právě turné, zahráli jste jen evropským, nebo také americkým fans?

Právě končíme celosvětové turné, tenhle koncert bude náš závěrečný, takže si jej užijeme.

Dnešní den je pro vás trošku výjimečný tím, že váš bubeník slaví narozeniny. Chystáte nějaké překvapení přímo na pódiu?

Doufám, že všichni zazpíváme narozeninovou písničku Happy birthday, což znají snad všichni po celém světě, a snad čeští a ostatní kamarádi přidají i text v češtině na stejnou melodii. Přídavkem pro něj, pro nás i všechny v publiku by mělo být pozvání co nejvíce slečen na pódium a společné vystoupení. (Píseň v češtině i slečny na pódiu se zdařily, pozn. red.)

Prozraďte ještě, zda pro své příznivce máte přichystanou desku, přivezli jste ji s sebou, nebo na ní teprve pracujete?

Deska je dotočená, doufáme, že na konci tohoto roku, nejpozději příští rok bude mezi lidmi.

Je studiová, nebo bude obsahovat části i z vašeho právě skončeného turné?

Ne, je plně studiová.

Ještě bych se ráda dozvěděla něco o vašem návratu na scénu. Na podzim v Praze hráli Bloodclot! (kapela složená z několika členů Biohazard, pozn. red.), a když jsem s nimi mluvila, vyslovila jsem přání mnoha fanoušků, zda se Biohazard vrátí. Tehdy Bloodclot! ještě mlžili, věděli jste, že přijedete?

Jasně, hard core naše životy neopustil a nedá se jen tak vyskočit z určitého životního stylu. Promysleli jsme si krátce, co chceme ještě říci, zjistili jsme, že toho je dost, a proto jsme tady. Zdravíme Českou republiku, bavte se s námi, hard core je stále aktuální. 

Reklama

Výběr článků

Načítám