Hlavní obsah

Jiří Macháček namluvil Pinocchia

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audiokniha Pinocchiova dobrodružství, jehož autorem je Carlo Collodi, vyjde v září na 2CD u vydavatelství Popron Music. Určena je nejenom dětem, které si hlavní postavičku již náležitě oblíbily, ale i dospělým posluchačům. Příběh řezbáře Gepetta a jeho dřevěné loutky namluvil v nahrávacím studiu herec Jiří Macháček.

Článek

„S Pinocchiem jsem se poprvé setkal ve formě televizních večerníčků s Ladislavem Peškem,“ říká Jiří Macháček. „Namlouvání mne bavilo a dělal jsem to s představou, že pak budu moci pohádku pustit svým dětem. 2CD jsem nahrál především pro ně, ale i pro ostatní děti a jsem zvědavý, jak audioknihu přijmou. Při namlouvání jsem se snažil o to víc, než kdybych děti neměl,“ dodává herec a zpěvák Macháček.

Apel na morálku

Režisér audioknihy František Špergr doplňuje: „Příběh v sobě ukrývá morální apel v tom, že člověk by se měl chovat slušně ke svým rodičům i k lidem, také zvířatům, které během své životní pouti potkává. Dále, že bez práce nejsou koláče, to Pinocchio pozná mnohokrát na vlastní kůži. Také i to, že základem toho, aby se v životě uplatnil, je dobrá práce ve škole.

Kromě barevnosti příběhu, množství figurek, různých barev hlasů, se kterými se Jiří Macháček popral se ctí, má audiokniha i didaktický účel. Pomáhá rodičům vychovávat jejich děti při poslechu.“

Příběh vypráví o tom, jak malý dřevěný panáček Pinocchio chce být opravdovým, živým klukem. Svými neplechami dělá „tatínkovi“ řezbáři samé starosti. Pinocchio po četných dobrodružstvích zmoudří, zbaví se svého dřevěného těla a stane se opravdovým chlapcem.

Reklama

Související témata:

Související články

Macháček s Migem na DVD

Na DVD vyjde 22. května záznam z vynikajícího vystoupení skupiny známého herce Jiřího Macháčka Mig 21 a třicetičlenného Lelek Orchestru. Na CD už dříve slavil...

Výběr článků

Načítám