Hlavní obsah

Zpěvák Noid se po delší době vrací k bigbítu

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvák Noid představil svou novou kapelu Red One. První větší koncert odehráli na O2 Sázavafestu. Společně chystají i desku. Kromě toho se věnuje skládání hudby pro film Nelítostně a muzikálovým rolím.

Článek

Jak dlouho hrajete s novou skupinou?

Je to pár měsíců. Začali jsme v menších klubech, jako je třeba pražský Kain, a první větší koncert jsme odehráli na víkendovém O2 Sázavafestu.

Prostřednictvím nové skupiny se po delší době vracíte k bigbítu, že?

Dá se to tak říct. Já byl ale vždycky bigbíťák, jen jsem si odskočil k muzikálům nebo dělal hudbu pro jiné interprety. Bylo to období, kdy jsem si bigbít nemohl dovolit z časových důvodů. Teď to ale všechno zase pěkně vyšlo, v kapele mám špičkové muzikanty, takže jsem nadšen.

Čím to, že se vám bigbít zase stal aktivní láskou?

Každý si myslí, že je to díky jistému rozvodu, tedy mému rozchodu s Lucií Bílou. Já si myslím, že to tak není. Prostě se to tak vyvrbilo. Mým přáním bylo mít kolem sebe dobré muzikanty. Přišla v tomto ohledu dobrá nabídka od manažera Luboše Vilase a všechno do sebe zapadlo.

Jaké jsou vaše kapelní umělecké plány?

Plány bývají ošemetné a často z různých důvodů nevyjdou. Proto tomu necháváme volný průběh, navíc má každý ze členů ještě další práci. Natáčíme desku, ale nechceme na to moc tlačit. Mám nicméně pocit, že se mi po všech těch muzikálových rolích lépe zpívá. Hlasivky jsou sval, a čím víc ho člověk trénuje, tím lépe se mu používá. V posledních letech zpívám prakticky denně.

Vím, že jste také dělal filmovou hudbu. Pracujete v současné době na nějaké?

Filmová hudba je opak rock’n’rollu. V něm se člověk vyřádí, zatímco ona je čistá krása, je to příroda. Momentálně skládám hudbu pro film Nelítostně, který dělá Radek Hromuško. Je ale krize, takže se hlavně shánějí peníze. Já už mám polovinu hudby hotovou.

Jinak zůstávám ve svých muzikálových rolích: hraju v Carmen i v divadle Ta Fantastika. Dělám i cédéčko jednomu nejmenovanému interpretovi, který je hodně slavný. Nechci to ale zakřiknout, tak neprozradím jméno.

Reklama

Výběr článků

Načítám