Hlavní obsah

Dvanáctá Stodola Michala Tučného se blíží

Právo, Petr Blahuš
Hoštice

Již 12. ročník hudebního festivalu Stodola Michala Tučného aneb Setkání přátel proběhne od pátku do soboty 21.- 22. srpna ve známé jihočeské vesničce Hoštice u Volyně. Podle pořadatelky akce a příbuzné zesnulého Gábiny Novotné se akce uskuteční navzdory poplašným zprávám o zrušení akce, která se objevila v některých bulvárních médiích.

Článek

„Není to pravda, nekončíme. Naopak, protože se jedná o 12. ročník, tak program rozhodně nebude tuctový,“ řekla Právu Novotná. Podle Novotné bude i letos program „Stodoly“ multižánrový, aby si tak mohli akci užít nejen příznivci country, ale také jazzu, folku, rocku nebo popu.

„Vystoupí zde i pravá a nefalšovaná brazilská bubenická show skupiny Batukatum,“ podotkla Novotná. Celý festival podle ní zahájí již v pátek od 18 hodin tradiční „rozjezdová“ párty, jejíž součástí bude mimo jiné i soutěž amatérských a poloprofesionálních kapel a interpretů o cenu Michala Tučného. „Vítěz soutěže si zahraje i v sobotním odpoledním programu festivalu,“ dodala Novotná.

Na seznamu účinkující se letos objeví např. Děda Mládek Illegal Band, Josef Vojtek, Tomáš Klus, Pavlína Jíšová, Petr Bende, All X a Country Sisters. Sobotní večer pak bude věnován nejznámějším písničkám Michala Tučného, se kterými vystoupí za doprovodu kapely Tučňáci mimo jiné Honza Vyčítal, Láďa Kerndl, Míša Leicht a Cop, Pavel Battěk, Leona Černá, Tomáš Klus, Míša Tučná a jako vzácný host americká zpěvačka Anka Chřestýš (Rattlesnake Annie).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám