Hlavní obsah

Víkendové hudební festivaly: Bezděz, Hlučín, Plasy i Jaroměř

Právo, Novinky, Jaroslav Špulák, Karolina Zarzycká

Hudební příznivci mohou o víkendu očekávat další žně. Pokračují totiž Sázavafest, České hrady.cz a začínají Štěrkovna Open Music, Czech Rock Block a Antifest.

Článek

V Kácově na Kutnohorsku probíhá od středy devátý ročník O2 Sázavafestu a dnes před půlnocí se na něm představí hlavní hvězda, americký skladatel a muzikant Moby. Akce potrvá do nedělního časného rána.

Na Bezdězu pokračuje putovní festival České hrady.cz. V pátek 31. července v 19 hodin zahájí jeho čtvrté dvoudenní zastavení koncert Jiřího Schmitzera. Po něm vystoupí Bratři Ebenové či Sunflower Caravan, v sobotu zahrají Chinaski, Divokej Bill, Monkey Business, Wohnout a další. Hraje se na dvou scénách, program je připraven i ve stanu hudebně-divadelní skupiny Kašpárek v rohlíku. Lístek na dva dny stojí 350 Kč.

Štěrkovna pomůže postiženým povodněmi

U jezera v Hlučíně v Moravskoslezském kraji odstartuje přehlídka Štěrkovna Open Music. Hraje se od 15.30 hodin, v pátek odpoledne a večer vystoupí Mig 21 či Jana Kirschner, zítra Finové Waltari, Peter Nagy nebo skupina Garage. Na místě se budou vybírat dobrovolné finanční příspěvky na pomoc lidem z Novojičínska postiženým nedávnými povodněmi. Vstupenka na oba dny stojí 500 Kč.

V Plasích na Plzeňsku začne v pátek dvoudenní přehlídka Czech Rock Block. Její hlavní hvězdou bude britsko-americká zpěvačka Suzi Quatro. Z českých skupin vystoupí Arakain, Kreyson, Debustrol nebo Visací zámek. Pro návštěvníky je připravena též klubová scéna, která po dva dny nabídne na třicet skupin.

Ve vojenské pevnosti Josefov v Jaroměři v pátek začíná ska a punkrokový festival Antifest, na němž se představí matadoři tuzemské i zahraniční scény jako Plexis, Zóna A, Tleskač, The Boys a Exploited. Vstupenky na oba dny stojí 550 Kč, na sobotu pouze 300 Kč. 

Reklama

Výběr článků

Načítám